Over ons

De vaccinatiekloof is niet uniek voor Nederland. Ook in andere landen blijkt dat met name onder inwoners in kwetsbare wijken de vaccinatiebereidheid lager is dan in andere wijken. Terwijl juist bewoners in kwetsbare wijken een hogere kans hebben om aan COVID te overlijden. 

In onder andere de V.S. en het Verenigd Koninkrijk hebben lokale informatiecampagnes door artsen en medisch studenten met een diverse achtergrond in korte tijd geleid tot een veel hogere vaccinatiebereidheid bij risicogroepen. Om deze reden willen we dit ook in Nederland gaan organiseren.

 

Waarom Gezondheidskloof.nl?

Naar aanleiding van onze oproep van 24 april 2021 voor een heldere en toegankelijke informatievoorziening over vaccinaties is er heel veel hulpaanbod vanuit zorgprofessionals binnengekomen.

Op Gezondheidkloof.nl willen wij de vraag en aanbod voor informatievoorziening over Coronavaccinaties bij elkaar brengen. Aangezien Corona het belang van duidelijk informatievoorziening op het gebied van gezondheid heeft blootgelegd, gaan we de informatie over andere stille epidemieën zoals obesitas en roken voor iedereen toegangkelijk te maken. Pas dan kunnen wij de gezondheidskloof echt verkleinen.

Shakib Sana & Robin Peeters

Gesteund door

De volgende organisaties hebben hun steun uitgesproken voor dit doel.

Artsen organisaties

Studenten organisaties